ПРИНЦЕСА ЕГО

Живеела капризна принцеса, наречена Его. Обикновено принцесите ги възпитават строго: няма скачане на един крак, няма бъркане в носа - седи като истукана в корсета, с тежка корона на главата и говори на френски. Иначе - заточение в кулата, докато не се съгласи да се омъжи за дракон ...
Но Его била различна. Кралят и кралицата нещо недогледали и тя потъпквала всички. Искала да я признават за най-добрата. Винаги и във всичко. А ако някой се осмелял в нещо да я превъзхожда, започвала истерия. И можели да я усмирят, единствено ако отрежат главата на нахалника или нахалницата. Вярно, кралят хитрувал - подписвал Заповед, стражата отвеждала нещастника, правели восъчно копие на главата му, за да го представят на принцесата, а самият него изпращали зад граница.
Поданиците също хитрували. Красавиците си слагали нелеп грим, за да не ги заподозрат в нелоялност. Музеите скрили щедьоврите в хранилищата, а излагали мазаниците на Его и картините, ръчно нарисувани от маймуната и Чичичи. Музикантите също свирели само "В тревата седяло драконче" и то фалшиво ...
Веднъж в кралството пристигнал рицарят Джон Златният меч, световно известен драконоубиец. Момъкът имал нещастието, да приеме поканата на краля, без да прочете правилата за поведение в двореца. Желаейки да направи впечатление на принцесата, за красотата и талантите на която се носела мълва, Джон поискал да го представят като най-добрия в света победител на дракони.
-Какво?!! - завила принцесата, след като рицарят току-що бил влязъл в парадната зала. - Отрежете главата на този наглец и издайте Указ, че Най-Добрият в Света Победител на Дракони, това съм Аз!
Джон бил много удивен. Особено от това, че прехвалената красота на принцесата се оказала под всякаква критика. Добре, че все пак придворният успял да му прошепне, че никой не възнамерява да му отреже главата и предотвратил целият двор да падне под меча му. Изпратили го зад граница ...
Дошло време принцесата да се омъжи, но защо ли кандидатите не се тълпели. А на краля и кралицата така им се искало да изпратят дъщеря си в някое далечно, неприятелско кралство ... Някъде там. Накрая се разнесла вест: лети жених. Дракон. А още беззъб и куц, Глупопаст Четвърти някой си(всички прилични дракони вече били победени от Джон).
-Каквооо! - завила принцесата. - Аз, с моите красота и талант, да се омъжа за дракон?! Не съм съгласна!
-Как така! - удивил се Глупопаст. - А ти жнаеш ли, че ние, драконите, не приемаме откажи? Или шште се омъжиш, или шште те ижям!
-А, той още и фъфли! - възмутила се принцесата. - Как ще ме изядеш без зъби?
-Някак ши там! - отвърнал драконът. - Имам ши мешомелачка.
-Отрежете му главата! - креснала принцесата. - Е! Защо не изпълнявате?
-Боим се да се приближим, Ваше Височество, - отвърнали придворните в хор - той е огнеопасен, може да подпали двореца.
-Ах, вие, страхливци! Няма ли нито един смелчак? Кой у нас е най-добрият победител на дракони?
-Вие, Ваше Височество! - отвърнали придворните в хор. - Мечът е във Вашите ръце!
Наложило се принцесата да се омъжи за Глупопаст. А кралят наредил да издирят Джон. Мислите, че за да спаси принцесата? Нищо подобно! Той предложил на храбрият момък да наследи кралството му и да го пази от дракони и ... принцеса Его.

При копиране на материали от блога, посочвайте източник!

Публикувано от

0 Response to "ПРИНЦЕСА ЕГО"

Публикуване на коментар