Легенда за лястовицата



Това се случило по време на всемирния потоп. Една мишка прогризала дупка на дъното на ковчега и всички на него били заплашени от гибел. Тук на помощ се притекла змията, запушила дупката с тялото си и животните и хората били спасени.
Разбрал Бог и великодушно и предложил да си избере каквато награда пожелае. Змията вдигнала малката си глава, изпънала тялото си и изсъскала:
-Искам винаги да пия най-вкусната кръв!
Господ се съгласил, но не знаел чия кръв е най-вкусна. Изпратил комарът да провери и да каже на змията. Комарът пробвал кръвта на всички и разбрал, че най-вкусната кръв е човешката. Литнал обратно при змията.
-Е, разбрали ли чия кръв е най-вкусна? - попитала тя.
Комарът отворил уста да отговори, но едва успял да каже "Чо...", когато от небето се спуснала лястовичка и му откъснала езика. Той започнал да жужи безпомощно, а змията яростно се хвърлила към лястовицата, задето не и позволила да узнае това, което иска. Но успяла да откъсне само няколко пера от средата на опашката и.
Оттогава опашката на лястовичката е разцепена и вие гнездата си под хорските стрехи, защото търси защита от мъстта на змията.

При копиране на материали от блога, посочвайте източник!

Публикувано от

0 Response to "Легенда за лястовицата"

Публикуване на коментар