ВЯРА

Марпа цял живот търсил истински учител. Когато го намерил, му задал един единствен въпрос:
-Какво трябва да правя сега?
Гуруто отвърнал:
-Нищо. Просто вярвай в мен и моето име ще бъде твоята тайна мантра.
Марпа без да обмисля дълго, изпробвал мантрата в действие - с името на учителя на уста тръгнал по вода.
Учителят не можел да повярва на очите си.
-В какво е тайната ти? - искрено се удивил той.
-Няма никаква тайна. Направих каквото ти ме научи - спомних си за теб и казах: "Учителю, позволи ми да ходя по вода!" и това се случи.
Наставникът не проумявал как се е случило това. Самият той не можел да ходи по вода. От друга страна никога не бил и опитвал ... Но преди да опита сам решил да изпита мантрата още веднъж и казал на Марпа да скочи от висока скала. Всички очаквали със затаен дъх ученикът да се разбие в земята, но той се приземил в долината невредим.
-Отново ли използва името ми? - попитал учителят.
-Да, това беше твоето име.
-Достатъчно, сега е мой ред! - с тези думи учителят влязъл в реката и ... започнал да потъва.
Марпа бил поразен до дъното на душата си, когато видял как учениците вадят полумъртвия учител от водата.
-Как можа да се случи това?
-Прости ми,-казал наставникът - аз не съм истински Гуру, а симулант.
-Ако е вярно, защо твоето име правеше чудеса?
-Не името ми, а твоята вяра направи това. Тя ти е дала силата да твориш чудеса.

Публикувано от

3 Response to "ВЯРА"

  1. Владимир Кабрански says:
    10 декември 2009 г. в 17:47

    Интересно ми е след това дали Марпа е имал вяра в нещо. Вярата е сила, но толкова лесно се губи.

  2. Gloxy-Floxy says:
    10 декември 2009 г. в 18:08

    :) А след като веднъж е ходил по водата, независимо защо, би трябвало вместо да я губи да вярва единствено, че няма невъзможни неща. Поне аз така мисля :).

  3. aleks31 says:
    19 декември 2009 г. в 16:22

    Всички ние се раждаме с грях,със зло в сърцата си.От сърцето произлизат зли помисли,гняв,похот,зло пожелание на очите,убийства,непростителност,завист,кражби и т.н,и това сърце с такава природа не може да отиде при Бога след смъртта,защото заплатата за греха е смърт.Затова е нужна нова природа,която ни дава Христос Исус.Това е Божията Любов,че докато ти и аз сме грешни,Бог се роди в плът,подобно на нашета,и в нея унищожи греха на кръста преди 2000 г.и е бил въскресен,тъй като Той Сам е въскресението и Животът,та всеки със своята свободна воля да повярва първо че е грешен и че има нужда от спасение от греха,от страха от смъртта,от непростителността и да изкаже всички свои лоши неща пред невидимия Бог,Който всеприсъства,всичко вижда и чува сърдечната молитва на каещият се човек,когато той приеме с вяра че Исус Христос е умрял вместо него на кръста и е въскръснал за него,този човек получава опрощение,освобождение от всичко,което му е тежало в сърцето и вечен живот в/от с Христа,този човек се новоражда,т.е.стария Иван,напр.,който е обичал алкохола,и иска да се освободи от него,Бог му дава вече отвращение от алкохола,сърцето му се изпълва с Божия любов към всичките хора на земята,той вече може да прост комуто трябва,и на себе си дори,т.е.любовта му към Бога Христа,която е от Святия Дух,започва да го отдалечава от греха,злото и започва вече да върши добро,както Исус Христос е вършил на земята.Христос вече живее в него чрез Духа си Свят и четейки божието слово,човек започва да храни родения от Христа дух в него както едно дете.Започва война между стария човек,плът,душа и родения от Бога дух,нов човек.Зависи от това на кого даваме повече храна,дали сме верни на Словото,дали не правим компромиси с греха,дали ще започнем да мислим както мисли Христос от Библията и Неговото царство да бъде в теб,в семейството ти ,на работата,в града,държавата.Ако една държава има основата на Библиата,Кесаревото-кесаря,а Божието-Богу,то няма да има корупциа,данъците ще се плащат,безработицата ще намалее.Не да си вярваме в измислени богове като:мохамед-само човек,който е бил, "тангра" на Дони,езически,като Баба марта,дядо коледа,или че парите(Мамона)ще ти спасят душата.
    Исус Христос,Нашият Господ и Спасител на душите идва отново да спаси и запази истинските вярващи от Божия гняв(от "Откровението на Йоан"),а тези които не са се смирили душите да приемат даром Христовата ЖЕРТВА и прощението на своите грехове,по този начин сами себе си се отделят от Бога и от живота още тука на земята и ще страдат за съжаление вечно в огнените ями в ада.И Господ Исус страда и плаче за тези изгубени навеки души.Но затова сме дарени със свободна воля всеки да избере своя път-този на ГосподаХриста,макар и да страда тука на земята ако трябва заради вярата си,или по своя егоистичен,широк и лесен път надолу кум погибелта и ада.Кое ще избереш?Зависи от теб и мен.Бог да ви благослови,и божията милост и благодат да бъдат с вас!

Публикуване на коментар