Пръстенът на Змей Горянин

Снощи, когато попаднах на приказката за обущаря, който отишъл на небето, не бях сигурна в произхода и - руска или украинска. Като тръгнах да проверявам, се натъкнах на серия кратки анимации по руски народни приказки, поучителни и за лъжци. Аз не съм голям фен на видеото, както ви е известно, но оценявам майсторлъка, да побереш приказки от поне една страница в клип минута и половина. И специално за тази, която следва, веселата интерпретация на змея и на неговите глави.
Инак е класическия сюжет - принцесата обявява изпитание за спечелване на ръката и. Много юнаци тръгват на път, за да го преминат. Повечето от тях/братята на главния герой пренебрегват молбата за храна на старец/старица, срещнат/а по пътя. Отзовава се единствено той. За благодарност старецът/старицата му разкрива тайната/дава оръжие за преминаване на изпитанието. Главният герой печели ръката и сърцето на принцесата.
Имаме семплата поука, че "доброто с добро се отплаща", което не е вярно, както животът ни е доказал. Но пък трябва да си лъжем съзнанието и душата с нещо. Освен това, принцесите може и да се хвърлят на врата на коняря/лакея/войника, но не се женят за тях. :) Въпреки всичкото което, филмчето радва, препоръчвам ви го. И особено на змеелюбивите читатели. :)





Публикувано от

0 Response to "Пръстенът на Змей Горянин"

Публикуване на коментар