СТУДЕНТСКА ПРИТЧА ЗА ДОБРОТО И ЗЛОТО

Доброто и злото умрели от глад.

:D Колкото и да сте разочаровани, това е притчата. Малко е прашасала и повечето днешни студенти не биха я разбрали, защото си мислят, че "мама се е казвала Студентка и в хладилника имало само кренвирши". Лъжи и инсинуации, уважаеми потребители! То нямаше хладилник, та какво останало да има кренвирши в него. По-скоро беше нещо в този стил:

1) Ден на стипендията: действа правилото на дясната ръка. Студентът влиза в заведение за хранене, закрива цените с дясната ръка, с лявата си избира име на ястие, купува, яде.
2) Eдна седмица след стипендията: действа правилото на лявата ръка. Студентът влиза в заведение за хранене, закрива имената на ястията с лявата ръка, с дясната избира подходящо по цена, купува, яде.

3) Една седмица преди стипендията: действа правилото на бургията. Студентът влиза в заведение за хранене, повърти се, повърти се и си тръгне ...


И докато не съм излязла от контекста, понеже Влади вчера спомена по повод на празника студентските песни, сещам се и аз за фрагмент от една:

... Паяк виси от стената
и няма ли кой да го вкара във вкусен омлет!
Виси си бе, паяко гнусен,

на стари години ще видиш
какво е туй глад!
Припев: Ще минат години,директор ще стана,
елате ме вижте тогаз!

Ще имам мангизи, кола, секретарка

и барчето пълно с коняк!
...

Аз директор не успях да стана, дано поне вие да сте! :D И тъй, след всичките лирични отклонения (спомени, какво да направиш!):

Честит 8-ми декември на всички бивши и настоящи студенти и техните преподаватели! Здраве и успехи!

И понеже е празник, даже няма да ви напомням да прочетете профилактично вчерашната притча. :D А пък утре, като изтрезнеете, ще ви разкажа приказката за студента, който хванал златната рибка в морето на информацията, т.е. Интернет.

Весел празник!


Публикувано от

0 Response to "СТУДЕНТСКА ПРИТЧА ЗА ДОБРОТО И ЗЛОТО"

Публикуване на коментар