МЕРИ И АНГЕЛЪТ

Имало някога на света прекрасна девойка, наречена Мери. Тя толкова силно вярвала в чудеса, че един ден била посетена от ангел. Той и казал:
-Искам винаги да си щастлива. Какво мога да направя за теб? За какво мечтаеш?
Момичето се усмихнало и споделило мечтите си:
-Искам да срещна прекрасния Лео. Той да има къдрави коси, прекрасен глас и да може да свири романтични песни на китара. Двамата с него да се оженим, да имаме три дъщери-красиви и умни. В дома ни винаги да звъни смях, а любовта ни с Лео от ден на ден да става все по-ярка и пламенна.
Ангелът си заминал. След известно време Мери срещнала своя Лео. Той имал къдрави коси, прекрасен глас и двамата заедно били щастливи.
Минало още време. Мери родила деца-три момчета, които обичали да играят футбол. Животът и бил пъстър-и радости, и скърби. В забързаното ежедневие даже не забелязала, че е загубила някъде юношеската си мечта.
Един ден ангелът я посетил отново.
-Защо не изпълни желанието ми?-попитала Мери.-Исках три дъщери, а имам синове. А любовта ни с Лео вместо да се разгаря с всеки изминат ден, почти съвсем е изгаснала.
-Ти също не изпълни моето желание. Аз те помолих да бъдеш винаги щастлива.

Публикувано от

2 Response to "МЕРИ И АНГЕЛЪТ"

  1. Анонимен Says:
    7 октомври 2009 г. в 2:07

    Не може да си винаги щастлив, за щастие. Иначе животът щеше да е много скучен.

  2. Unknown says:
    11 октомври 2018 г. в 20:13

    Моя Ромео отново ме откри и само с Него душата моя днес иска да лети* Сърцето мое с никой друг не иска да бо замени, защото душата моя може само ТОЙ да спаси и защити* БЛАГОДАРЯ ти АНГЕЛ мой - живот мой!

Публикуване на коментар