ПАРЧЕТА ДОБРОТА

Семейството прекарвало почивния си ден на плажа. Децата се къпели в морето и строяли замъци от пясък. Изведнъж в далечината се появила дребна старица. Сивите и коси се веели на вятъра, дрехите и били мръсни и окъсани. Тя, мърморейки тихо, събирала някакви предмети от пясъчната ивица и ги прибирала в чантата си.
Родителите привикали децата и ги инструктирали да стоят по-далеч от старицата. Когато тя минала наблизо, се усмихнала на семейството, но никой не и отвърнал.
Много седмици след това разбрали, че старицата цял живот събирала парчета стъкло по плажа, за да не наранят децата краката си.

Публикувано от

7 Response to "ПАРЧЕТА ДОБРОТА"

  1. Savlena says:
    13 ноември 2009 г. в 10:14

    Май все по-често в живота е така-привидното е само опаковката на незримото.За да го научим обаче,трябва да допуснем човека до себе си,както и той нас да ни приеме.Едва тогава ще ни се "отворят" очите за малките стъкълца от живота,раняващи душите и ролята на всеки от нас в "прочистването" им на пътя .Глокси,благодаря ти!Спорен и слънчев петък 13 ти желая!

  2. Nanita says:
    13 ноември 2009 г. в 11:28

    Глокси,благодаря ти за всичко,което споделяш с нас!Дано се научим най-сетне,че външния вид не е отражение на вътрешната духовност на човек!
    С удоволствие посещавам блога ти!Винаги има върху какво да помисля.
    Хубав ден!

  3. Анонимен Says:
    13 ноември 2009 г. в 12:18

    Напълно невярно. Външният вид Е отражение на вътрешния духовен живот (Каквото отвътре-такова и отвън/Каквото отгоре-такова и отдолу и т. н.). Другото е художествена фикция. А и се изисква специален вид зрение и по-особена преценка за външния вид...Не холивудска

  4. Gloxy-Floxy says:
    13 ноември 2009 г. в 16:09

    Нанита,Сав, благодаря ви хубавите думи!

  5. Gloxy-Floxy says:
    13 ноември 2009 г. в 16:10

    ...за хубавите думи, извинете!

  6. Penka Ilcheva says:
    14 ноември 2013 г. в 12:05

    Всяко нещо заслужава внимание когато изразява знание, обич и красота! Който има желание само той може да събере разпръснатото тук и там...

  7. Gloxy-Floxy says:
    14 ноември 2013 г. в 20:01

    Хубаво казано! :)

Публикуване на коментар