ПАРЧЕТА ДОБРОТА

Семейството прекарвало почивния си ден на плажа. Децата се къпели в морето и строяли замъци от пясък. Изведнъж в далечината се появила дребна старица. Сивите и коси се веели на вятъра, дрехите и били мръсни и окъсани. Тя, мърморейки тихо, събирала някакви предмети от пясъчната ивица и ги прибирала в чантата си.
Родителите привикали децата и ги инструктирали да стоят по-далеч от старицата. Когато тя минала наблизо, се усмихнала на семейството, но никой не и отвърнал.
Много седмици след това разбрали, че старицата цял живот събирала парчета стъкло по плажа, за да не наранят децата краката си.

Публикувано от

7 Response to "ПАРЧЕТА ДОБРОТА"

 1. Savlena says:
  13 ноември 2009 г., 10:14 ч.

  Май все по-често в живота е така-привидното е само опаковката на незримото.За да го научим обаче,трябва да допуснем човека до себе си,както и той нас да ни приеме.Едва тогава ще ни се "отворят" очите за малките стъкълца от живота,раняващи душите и ролята на всеки от нас в "прочистването" им на пътя .Глокси,благодаря ти!Спорен и слънчев петък 13 ти желая!

 2. Nanita says:
  13 ноември 2009 г., 11:28 ч.

  Глокси,благодаря ти за всичко,което споделяш с нас!Дано се научим най-сетне,че външния вид не е отражение на вътрешната духовност на човек!
  С удоволствие посещавам блога ти!Винаги има върху какво да помисля.
  Хубав ден!

 3. Анонимен Says:
  13 ноември 2009 г., 12:18 ч.

  Напълно невярно. Външният вид Е отражение на вътрешния духовен живот (Каквото отвътре-такова и отвън/Каквото отгоре-такова и отдолу и т. н.). Другото е художествена фикция. А и се изисква специален вид зрение и по-особена преценка за външния вид...Не холивудска

 4. Gloxy-Floxy says:
  13 ноември 2009 г., 16:09 ч.

  Нанита,Сав, благодаря ви хубавите думи!

 5. Gloxy-Floxy says:
  13 ноември 2009 г., 16:10 ч.

  ...за хубавите думи, извинете!

 6. Penka Ilcheva says:
  14 ноември 2013 г., 12:05 ч.

  Всяко нещо заслужава внимание когато изразява знание, обич и красота! Който има желание само той може да събере разпръснатото тук и там...

 7. Gloxy Floxy says:
  14 ноември 2013 г., 20:01 ч.

  Хубаво казано! :)

Публикуване на коментар