ИМА ЛИ КЪРТИЦАТА ОЧИ

Историята, предполага се, няма да е нова за по-голямата част от потребителите, но ми е любима открай време и е едно от обясненията, защо не обичам да споря аз :).

Някога в двора на Парижкия университет между Тома Аквински и Алберт Велики се завързал спор за това, има ли къртицата очи. Словесният турнир продължавал с часове, безрезултатно. Всеки държал на своето сериозно и непоколебимо. Градинарят, който бил наблизо, неволно подслушал този научен диспут. В душевната си простота той им предложил услугите си:
-Ако желаете, мога на мига да ви донеса истинска, жива къртица. Вие ще видите истинска, жива къртица и с това вашият спор ще се разреши.
-В никакъв случай! Никога! Ние спорим по принцип:"Има ли по принцип принципната къртица принципни очи ..."

Публикувано от

9 Response to "ИМА ЛИ КЪРТИЦАТА ОЧИ"

  1. Владимир Кабрански says:
    21 декември 2009 г. в 9:48

    Е , за принципната къртица, наистина нещата са сложни. Защото и принципите са толкова разтегливо понятие:).

  2. myhappypond says:
    21 декември 2009 г. в 10:20

    Ама по принцип :) Това "по принцип" е станало толкава паразитно, че хората го употребяват за щяло и нещяло с нужда и без нужда.

  3. Gloxy-Floxy says:
    21 декември 2009 г. в 10:23

    Мога единствено да въздъхна дълбоко, защото за мен провокациите в контекста на историята миналата седмица нямаха край. Всъщност не точно в този контекст, но не един и двама се опитваха да убеждават директно мен или широка аудитория колко е важно за истинската къртица принципно да се знае има ли по принцип принципната къртица принципни очи и че тяхното принципно виждане е обективната и неотменима истина, която трябва да стане обект на идолопоклоничество ...:)
    Пък на реалната къртица, фактически, въобще не и пука за тая работа. Тя си живее като използва сетивата, които са и дадени. Ако седне да ги анализира лично или наготово ползва мнението на някой капацитет, не вярвам живота и да стане нито на йота по-добър:)

  4. Анонимен Says:
    25 декември 2009 г. в 23:13
    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
  5. Анонимен Says:
    25 декември 2009 г. в 23:26
    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
  6. Анонимен Says:
    25 декември 2009 г. в 23:41
    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
  7. aleks31 says:
    26 декември 2009 г. в 2:46

    гузен негонен бяга,но от Господа и от своята съвест не можеш да избягаш,Глокси!Явно не ти пука за твоята душа щом изтри от останалите коментара ми за теб:)Но,нека ти бъде простено!Амин.Наистина не знае тя какво прави,Господи Христе!Прости й,моля Те.

  8. Unknown says:
    30 декември 2009 г. в 17:52

    Алекс, намери си някъде другаде амвон. Глупости не ми се четат. Предполагам, че проверката на мнения преди публикуване е наложена заради теб. Нали си имаш блог, драскай там!

  9. Gloxy-Floxy says:
    30 декември 2009 г. в 18:03

    Заради него е.
    Трите изтрити много големи гнусоти тук,публикувани точно на Коледа, пак негови, както откровено си е признал, бяха и анонимни.
    Ако се върнеш още назад, можеш да видиш, че е освинил целия блог.
    А коментарите му, които не публикувах, след като върнах модерацията са за освидетелстване...
    Та общо взето коментара ти е закъснял. Диалогът с него приключи безапелационно.

Публикуване на коментар