ПРИТЧА ЗА ТОВА, КАК СЕ ПОЯВИЛИ ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ

И станало утро. Бог застанал пред своите дванадесет деца и сложил във всекиго семето на човешкия живот. Всяко от децата пристъпвало към Бог и получавало своя дар.

На Овена Бог дал първото семе, за да може да го посади.
-Всяко семе, което посадиш ще се умножава в ръката ти. Ти няма да виждаш как растат семената, защото посаденото от теб ще се умножава количествено. Ти ще бъдеш първия, който ще внесе в човешките умове Моята Идея. Ти няма да храниш идеята, нито ще я изследваш, тъй като твоята цел ще бъде да започнеш да пробуждаш човешките умове към осъзнаването на Моето Творение.

За добра работа Бог дарил Овена с чувство за Собствено Достойнство.

На Телеца Бог дал силата да вгражда в субстанцията на семето.
-Твоята работа е много важна и изисква търпение. Не трябва да изпитваш съмнение и да се уповаваш на другите. Използвай силата си мъдро.

На Близнака Бог дарил въпроси без отговор.
-Твоята цел е да дадеш на хората разбиране за това, което виждат около себе си. В търсене на отговорите, хората ще намерят дарът на Знанието.

На Рака Бог дарил силата да научи хората на емоции.
-Длъжен си да накараш хората да се смеят и да плачат, да се радват и да тъжат. Затова получаваш дара на Семейството.

Лъвът получил способността да показва на другите Божиите Творения в цялата им красота.
-Не забравяй, че тия творения не са твои, а Мои. Внимавай с гордостта! Ако забравиш чии са Творенията, хората ще те презират. Давам ти дара на Честта.

На Девата Бог дал работа, да изследва Божиите Творения.
-Чрез теб човек трябва да усъвършенства Моите Творения. Длъжен си да напомняш на човека за грешките му. Дарявам те с Чистотата на Мисленето.

На Везната Бог дал мисията на служенето.
-Човек трябва да помни своите отговорности в отношенията си с другите. Ти трябва да научиш хората да си сътрудничат. Давам ти дара на Любовта.

На Скорпиона бог дал сложна задача.
-Ти ще можеш да познаеш човешките умове, но не трябва да говориш за това, което си узнал. Ще чувстваш болка от това, което узнаваш. Ще научиш, че човекът е като животно. Ще се бориш с това животно с човешки инстинкти. Давам ти дара на Целта.

На Стрелеца Бог дал задачата да накара хората да се смеят.
-Ако хората не се смеят, те ще станат жестоки. Чрез смеха ти ще даваш на хората надежда, а чрез надеждата те ще се обърнат към мен. Дарявам те с Безграничното Изобилие.

Козирогът Бог натоварил със задачата да научи хората да се трудят.
-Всички усилия на човешкия труд ти ще усещаш на гърба си. Дарявам те с Отговорност.

На Водолея Бог дал идеята за бъдещето, за да не стои човека на едно място, а да може да види и други възможности.
-Ти ще бъдеш самотен, но аз ти давам дара на Свободата.

На Рибите Бог дал най-трудната задача.
-Вие ще трябва да събирате "печатите" на хората и да ми ги връщате обратно. Вие ще разбирате Мен, но човекът няма да ви разбира. Давам ви дара на Разбирането.

Децата си тръгнали. Ползвайки своите дарове, всеки смятал, че дареното на другите е по-добро. И Бог им позволил да ги разменят.

М.Шулман

Публикувано от

12 Response to "ПРИТЧА ЗА ТОВА, КАК СЕ ПОЯВИЛИ ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ"

 1. Gloxy-Floxy says:
  26 декември 2009 г., 21:31 ч.

  savlena , преди 33 минути

  "В търсене на отговорите, хората ще намерят дарът на Знанието."- Това ми хареса и се припокрива със зодиакалната ми мисия. Глокси,Честито Рождество и Весела Коледа за теб и ближните ти!Цунки!

  пренесен от Свежо

 2. Gloxy-Floxy says:
  26 декември 2009 г., 21:32 ч.

  Благодаря, Сав!
  Весела Коледа и на теб! Желая ти здраве, светлина и любов!

 3. Savlena says:
  26 декември 2009 г., 21:39 ч.

  проба,Глокси

 4. Владимир Иванов (krizt) says:
  26 декември 2009 г., 21:42 ч.

  Определено не се познах. Надявам се да успявам понякога хората поне да се усмихват.

 5. Gloxy-Floxy says:
  26 декември 2009 г., 21:48 ч.

  Мерси, Сав!

  Влади, аз пък те познах, ... но не бих нарекла това, което даваш изначално точно смях, но със сигурност е антипод на жестокостта. Оттам нататък всичко е точно :).

 6. Gloxy-Floxy says:
  26 декември 2009 г., 21:51 ч.

  И за Савлена е вярно ... с въпросите без отговор :)). Още повече това е механизма, който ми е заложен за получаване на знание.

  Обаче трябва да се отуча да приказвам какво съм научила, май :)). Може би с времето ...

 7. Кръстю says:
  26 декември 2009 г., 22:11 ч.

  Здравей!Преди малко четох диалога ви със Славунчо.
  По някога и аз публикувам притчи,които илюстрирам.
  Хоби, нали знаеш:)))
  Но не си спомням да съм попадал на твоя блог.На мен идеята ми дойде като прелиствах една стара книжка, която открих при почистване в къщи....
  А що се касае до коментари...Е,то си е мое мнение, разбира се, но ми се струва доста нелепо да коментирам притча, или пък виц :))))

 8. Gloxy-Floxy says:
  26 декември 2009 г., 22:34 ч.

  :) Ами, добре дошъл, Кръстю! Тоя ми блог е самороден, той ми е третия ... Попаднах веднъж на една адигейска притча, преведох я и я публикувах в "Калейдоскопчето" ... и след няколко часа бях създала "Притчите", който се превърна в най-четения ми блог.
  Предпочитам да превеждам, защото ми спестява разправиите с други български сайтове за авторство. А моите преводи си личат, ако ще и да е с несъвършенството си. Пък и превеждайки, залагам най-често на неща, които не са откриваеми в българските страници. Май единственото качено от книга, която имам, е "Из "Илюзии" на Ричард Бах".
  За коментарите, то си е въпрос на лично предпочитание, разбира се, някои от редовните читатели на блога не коментират въобще. Според един приятел пък липсата на коментари означава, че притчата не се радва на интерес.
  Кой както му харесва, стига тия, които май най-вече са в конфликт със себе си да не изливат злобата и лудостта си в моя блог ...
  Аз погледнах преди около седмица твоя блог, но само последните постове, ще потърся и притчите :))
  Хубава вечер!

 9. iva43 Says:
  27 декември 2009 г., 13:27 ч.

  свобода.....и самота!верно, определено е вярно!весела коледа и щаслива нова година на всички!

 10. Gloxy-Floxy says:
  27 декември 2009 г., 13:47 ч.

  Весела Коледа, Ива!

 11. BG Reader says:
  28 декември 2009 г., 14:26 ч.

  Идеите не са лоши, но все пак се движат по повърхността на истинското разбиране за знаците. Да не забравяме, че рядко се среща чисто проявление на зодиакалния знак, всички сме смесица от поне два, в повечето случаи и на доста повече... Слънцето в даден знак е само един от факторите, отделно имаме още 4 лични планети, които ни определят пряко. Ако някой лесно се разпознава в описанието на даден знак, или е много силно проявен този знак в него, или просто му се иска да е такъв, като какъвто го описват.

  Хубаво посрещане на Новата година на всички ви!

 12. Gloxy-Floxy says:
  28 декември 2009 г., 15:02 ч.

  :) Весели празници и успешна Нова Година и на теб!

Публикуване на коментар