ИМА ЛИ КЪРТИЦАТА ОЧИ

Историята, предполага се, няма да е нова за по-голямата част от потребителите, но ми е любима открай време и е едно от обясненията, защо не обичам да споря аз :).

Някога в двора на Парижкия университет между Тома Аквински и Алберт Велики се завързал спор за това, има ли къртицата очи. Словесният турнир продължавал с часове, безрезултатно. Всеки държал на своето сериозно и непоколебимо. Градинарят, който бил наблизо, неволно подслушал този научен диспут. В душевната си простота той им предложил услугите си:
-Ако желаете, мога на мига да ви донеса истинска, жива къртица. Вие ще видите истинска, жива къртица и с това вашият спор ще се разреши.
-В никакъв случай! Никога! Ние спорим по принцип:"Има ли по принцип принципната къртица принципни очи ..."

Публикувано от

9 Response to "ИМА ЛИ КЪРТИЦАТА ОЧИ"

 1. Владимир Иванов (krizt) says:
  21 декември 2009 г., 9:48 ч.

  Е , за принципната къртица, наистина нещата са сложни. Защото и принципите са толкова разтегливо понятие:).

 2. myhappypond says:
  21 декември 2009 г., 10:20 ч.

  Ама по принцип :) Това "по принцип" е станало толкава паразитно, че хората го употребяват за щяло и нещяло с нужда и без нужда.

 3. Gloxy-Floxy says:
  21 декември 2009 г., 10:23 ч.

  Мога единствено да въздъхна дълбоко, защото за мен провокациите в контекста на историята миналата седмица нямаха край. Всъщност не точно в този контекст, но не един и двама се опитваха да убеждават директно мен или широка аудитория колко е важно за истинската къртица принципно да се знае има ли по принцип принципната къртица принципни очи и че тяхното принципно виждане е обективната и неотменима истина, която трябва да стане обект на идолопоклоничество ...:)
  Пък на реалната къртица, фактически, въобще не и пука за тая работа. Тя си живее като използва сетивата, които са и дадени. Ако седне да ги анализира лично или наготово ползва мнението на някой капацитет, не вярвам живота и да стане нито на йота по-добър:)

 4. Анонимен Says:
  25 декември 2009 г., 23:13 ч.
  Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
 5. Анонимен Says:
  25 декември 2009 г., 23:26 ч.
  Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
 6. Анонимен Says:
  25 декември 2009 г., 23:41 ч.
  Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
 7. aleks31 says:
  26 декември 2009 г., 2:46 ч.

  гузен негонен бяга,но от Господа и от своята съвест не можеш да избягаш,Глокси!Явно не ти пука за твоята душа щом изтри от останалите коментара ми за теб:)Но,нека ти бъде простено!Амин.Наистина не знае тя какво прави,Господи Христе!Прости й,моля Те.

 8. ivo_isa says:
  30 декември 2009 г., 17:52 ч.

  Алекс, намери си някъде другаде амвон. Глупости не ми се четат. Предполагам, че проверката на мнения преди публикуване е наложена заради теб. Нали си имаш блог, драскай там!

 9. Gloxy-Floxy says:
  30 декември 2009 г., 18:03 ч.

  Заради него е.
  Трите изтрити много големи гнусоти тук,публикувани точно на Коледа, пак негови, както откровено си е признал, бяха и анонимни.
  Ако се върнеш още назад, можеш да видиш, че е освинил целия блог.
  А коментарите му, които не публикувах, след като върнах модерацията са за освидетелстване...
  Та общо взето коментара ти е закъснял. Диалогът с него приключи безапелационно.

Публикуване на коментар