ПРИТЧА ЗА БОГ И ВСЕМИРНАТА ПАЯЖИНА

Бог решил да посети Интернет, да се регистрира като потребител във форум и да започне да общува с хората. Решил да им донесе светлината и истината и да узнае нужни ли са те? Да се разбере не е сложно, във форумите хората говорят какво мислят, как възприемат авторите и идеите им. Виртуалното пространство е анонимно, така че потребителите не знаят с кого говорят в действителност. Бог решил и че е най-уместно да се регистрира във форум на вярващи в Него хора.
Написал мислите и предложенията си за това как би искал да измени света, за да стане той по-чист, по-красив и по-добър. За това как всеобщата любов да стане реалност, а не виртуален идеал.
Едва поместил Бог мислите си във форума и те били унищожени, а самият Той бил блокиран като потребител. Така решил вярващ в Него човек. Бог го попитал:"Защо постъпи така?" и в отговор получил:"Това е богохулство! Кой си ти и как посмя да напишеш това?" Господ отговорил: "Аз съм Бог", а ответната реакция била:"Ти си богохулник и грешник! Тук аз съм бог, аз съм модератор!"
Поука: Пазете се от добрите и праведните. Те обичат да разпъват тези, които сътворяват за себе си собствени добродетели. И каквато и вреда да нанесат злите, по-голяма вреда от тази на добрите няма.

Публикувано от

6 Response to "ПРИТЧА ЗА БОГ И ВСЕМИРНАТА ПАЯЖИНА"

  1. Румяна Попова says:
    11 декември 2009 г. в 10:52

    :) :) Праведни модератори мале голямо пазне ще трябва.:)

  2. Gloxy-Floxy says:
    11 декември 2009 г. в 11:05

    :) То да бяха само модераторите ...

  3. Владимир Кабрански says:
    11 декември 2009 г. в 18:03

    Аз затова не стъпвам във форуми:))). Не,че се имам за Господ,де:) За тази роля напоследък има доста желаещи:)

  4. Gloxy-Floxy says:
    11 декември 2009 г. в 18:16

    :) И продължават да се множат ...

  5. Анонимен Says:
    24 декември 2009 г. в 10:52

    Вие искате да се скриете от Господа,но разберете:Той е навсякъде,дори говори чрез вашата съвест.Казвате:"Нека се пазим от добрите и праведните!",но ви изобличава чрез тях,защото живее не във всички,които наричат себе си християни,но които вършат Неговите дела,по които ще ги познаете,а как ще ги познаете,първо като не знаете кой е Христос ЗА ВАС ЛИЧНО,а слагате всички които говорят и пишат за Бог под една черта - именно,че ви разпъвали.Напротив - ние всички с нашите помисли и дела разпънахме Господа Христа и НЯМА НИ ЕДИН ПРАВЕДЕН,но който се е покаял и приел Исус за ЛИЧЕН Спасител,той се оправдава чрез Него,а не със себе си,каквито се мислите вие за себеправедни.Но нека ви бъде простено,тъй като не знаете какво правите,а само навличате осъждение на себе си с писането си!

  6. Анонимен Says:
    24 декември 2009 г. в 11:10

    КАКВО ЩЕ ОЧАКВАТЕ ДНЕС?Да се роди Исус Христос във ващите сърца,или ядене и пиене и веселие?!Яж,пий и се весели,а пък после да става каквото ще е сигурно вашето мото(това или по-точно този който ви движи,ако сте деца на дявола,ще се движите от мислите за следващия празник за корема и страстите,което води към смъртта,или ако бяхте деца на Бога,приели Христа,щяхте да бъдете нови създания,да обичате Словото,да обичате да говорим за Господа и за Библията и за ПРИТЧИТЕ ОТ БИБЛИЯТА,А НЕ ДА ЧЕТЕТЕ ЛЪЖЕУЧЕНИЯ И ГЛУПАВА ФИЛОСОФИЯ ИЗТОЧНА,ЗАЩОТО ВИ СЪРБЯТ УШИТЕ ЗА ТАКИВА НЕЩА,а нямате желание,жажда за Истината.Но който е само жаден,ще търси и ще намери,който няма проблеми и си е самодоволен,или потънал в мнооого грижи и проблеми,той не търси Господа и не ще да хвани спасителния пояс,който му се подава,но горката риба,не ще да го вземе,а отива в устата на акулата(дявола).

Публикуване на коментар