Силата на Ние и смисълът на Ние


"Силата на Ние" е нещо толкова многоизмерно, че каквото  и колкото и да се напише, все ще има какво още да се каже и още повече да се свърши.
Понеже е Blog ден и в логото някак тази дума най-силно ме удари, първата ми асоциация беше за силата на блоговете като Ние. В моята блогърска общност се поддържаме и това ни е давало сила, мощ, енергия  за някои локални мисии. Света още не сме преобърнали, но кой знае, може пък някой ден ... :) Та, за силата е филмчето, което следва. Но има и нещо по или поне също толкова важно - мотивацията, както ме подсети Светла или смисълът на Ние, както си го формулирах аз. За това е притчата след филмчето. Тя е клишираничка, но уместна.



Обонато

Западен антрополог предложил на група африкански деца да поиграят на една игра. Той сложил до едно дърво кошница с лакомства и им казал:
- Този, който дотича пръв до дървото, печели всички лакомства.
За негово огромно изумление децата се хванали за ръце и така тичали до дървото, а после седнали под него и заедно изяли лакомствата. Когато ги попитал защо са постъпили така, те отвърнали: "Обонато". Нима може един да е щастлив, когато всички останали са нещастни?
На техния език "обонато" означавало: "Аз съществувам, понеже ние съществуваме."

И с блоговете поне е така. :)


Публикувано от

2 Response to "Силата на Ние и смисълът на Ние"

  1. Рая Христова says:
    15 октомври 2012 г. в 13:30

    Яко! Не знаех, че днес е блогов ден... да ни е честит и обонат :)

    ПС Камелия Кондова толкова ужасно ме впечатли, че отивам да я разучавам.

  2. Gloxy-Floxy says:
    15 октомври 2012 г. в 13:42

    :)
    Аз съм се душевно абонирала за нея и всеки път, когато ми се прище, съм в диво 3-умение какво да е точно.

Публикуване на коментар