И феите са жадни за съпружеска любов

Една китайска легенда, която по-късно се превърнала в анекдот.

Донг Янг живял по времето на китайската династия Хан. Макар и от изключително бедно семейство, той бил много предан син. Когато баща му починал, нямал пари да го погребе. Затова се продал като роб срещу пари, с които да отдаде последна почит на баща си, за времето, докато изплати дълга си.
Една небесна фея забелязала това и помолила Небесния император за разрешение да слезе на земята и да му помогне. След като получила позволение, слязла на земята и се омъжила за бедния Донг Янг. Съпругата излязла изкусна тъкачка, което не е чудно, защото тя била именно феята на тъкането. Натъкала много, прекрасна коприна, която успели да продадат скъпо. И скоро Донг Янг бил освободен от задълженията си.
Прибрали се в дома си и тогава феята признала на мъжа си истината, че е пратена на земята, за да му помогне и е време да се прибира на небето. А когато се завърнала там, новината, че е слизала на земята, за да се омъжи, се разпространила из небесните селения като пожар. Всички феи дошли да я видят и да научат подробности. Накрая, като станало време да се разотиват, най-главната от тях и казала сериозно: "Сестро, ако забележите други предани синове, кажете и на нас!"

Така че бъдете предани синове и може и вас да ви забележи някоя небесна фея. :D
Пък аз си съзерцавам през рамо крилцата в огледалото и с ум се боря как не съм ги забелязала двадесет и кусур години. Но за толкоз време, вземеш та забравиш и откъде си дошъл! И не, няма да отлитам още, в крайна сметка за небето има цяла вечност на разположение. :D

При копиране на материали от блога, посочвайте източник! А ако публикацията ви е харесала, бъдете любезни да ползвате бутоните за гласуване! Благодаря!

Публикувано от

0 Response to "И феите са жадни за съпружеска любов"

Публикуване на коментар