Магия

:) Руми ми е направила колаж. Картинката ми припомни една популярна притча (не че лично се асоциирам с нея), която ако току-виж е останала непопулярна за някого, ще разкажа по памет.


Една жена много страдала от тежкия характер на мъжа си. Не знаела как да се справи с това и отишла при една веща жена с молба да и направи магия, че мъжът и да се държи по-кротко и по-топло с нея.
- Мога да ти помогна само при едно условие - отвърнала вещицата. - Ти трябва да идеш в джунглата и да отскубнеш три косъма от жив тигър. Когато ми ги донесеш, лесно ще направя с тях магията, която ти е нужна.
Жената била много затруднена как да изпълни условието. Дълго мислила. Накрая заклала една овца, разсякла я на парчета и започнала да носи и подхвърля всеки ден месо близо до обиталището на един тигър. След няколко дни се осмелила да остане, макар и на голямо разстояние, в полезрението на тигъра, след като оставила месото. Той го изял, без да я закача. Това и дало още по-голяма смелост и тя започнала ежедневно да скъсява дистанцията. Един ден, след като изял месото, тигърът, вместо да се прибере в леговището си, тръгнал към нея. Тя помислила, че е дошъл сетния и час, но той не я нападнал, а кротко сложил глава в скута и. Започнала да го гали и да му говори и така успяла неусетно да откъсне трите косъма, които и били нужни. Върнала се при вещицата щастлива и победоносно и подала трите косъма.
- Те не са нужни повече - засмяла се старата жена. - След като укроти най-свирепото животно в джунглата, мислиш ли, че не можеш да се справиш с един мъж?!

Публикувано от

2 Response to "Магия"

  1. Unknown says:
    5 ноември 2012 г. в 23:18

    Ний да не сме котенца :-)

  2. Gloxy-Floxy says:
    6 ноември 2012 г. в 6:48

    Че какво друго?! Даваш ли да ти попощя къдриците или ще искаш агнешко? :D

Публикуване на коментар