За Жозефина и тикв(ичк)ите - продължение

Кратко продължение на снощния пост. След като го публикувах, си поразсъждавах още малко над тиквената метафора и моите кулинарни интерпретации на един и същи продукт. Както казах, те са различни на вид и вкус и могат да бъдат  класирани по тези признаци. Но в същото време, ако трябва да избера най-добрата от тях ..., ей това вече е трудно, ако е възможно въобще. Примерно, класическите пържени кюфтета от тиквички си остават най-вкусни, но ... са най-нездравословни. В тоя смисъл, съвършена жена няма. Но доколкото жената е ястие със собствено мнение и, което е не по-малко важно, собствена воля, тя е в състояние, ако е достатъчно умна и решителна, разбира се, да прикрие недостатъците си и да си вдигне рейтинга.
Не знам доколко популярен е фактът, че 
Жозефина имала много лоши и разрушени зъби. С упорити тренировки пред огледалото тя се научила да се усмихва, без да разтваря устни и да говори, без да се показват зъбите и.
Съвършени жени няма, има повече или по-малко умни.
А що се отнася до вчерашната история, тя ми изглежда като един излишно дълъг и засукан вариант на тази:
Настрадин Ходжа дъвчел нещо с апетит. Минал един приятел и го попитал:
- Какво ядеш?
- Не! - категорично отговорил Настрадин.
- Как така "не"? - неразбиращо го погледнал приятелят му.
- Ами ей така: аз ще ти кажа какво ям, ти ще попиташ дали е вкусно; аз ще ти кажа "да", ти ще попиташ дали ще дам и на теб да го опиташ и аз ще ти кажа "не!". Какво има толкова дълго да се обяснява?!
И Наполеоновата работа такава - много (и манипулативни) действия, за да покаже в крайна сметка, че не си дава собственото парченце тиква. :) Та, ако някой ви каже, че всички няма–значение–какво са една и съща тиква, не бързайте да му вярвате. Помислете дали наистина или просто се опитва да ви отдалечи от собственото си парче. Което, разбира се, не означава, че ви провокирам да се прехранвате с чужди парченца тиква. За обективността на оценките беше приказката. Ако въобще на някого му пука за обективността ... :)

Публикувано от

0 Response to "За Жозефина и тикв(ичк)ите - продължение"

Публикуване на коментар