Простата сметка на времето



"Сметката беше съвсем проста, като се замислиш. Когато нямаш време, значи време няма. А когато няма време, разполагаш с цялото време на света. Или, както казва Зелда, искаш ли да ти свършат работата, помоли някоя много заета жена."

из "Пица за вкъщи" от Том Холт

Последното е напълно вярно, практиката е доказала.
В подобен смисъл, искам да попитам: когато има време и една седмица е продължила вече три месеца(поне), колко дълго още ще продължи? Причината: нося на Пошлост в широки, НО установени граници, чиято сигурност усещам като застрашена и искам да направя собствената си "проста сметка". Приемат се само научно обосновани отговори от лица с образователен ценз в  релевантна на въпроса област. :)

Публикувано от

4 Response to "Простата сметка на времето"

  1. gost Says:
    25 септември 2012 г. в 13:49

    Хаха, а чела ли си целия разказ?
    Колкото до въпроса, човек трябва да се съобразява, докато насрещната страна е под влиянието на независещи от нея фактори. След това - няма извинение. Лично мнение, разбира се.

  2. Gloxy-Floxy says:
    25 септември 2012 г. в 14:38

    Ами тя изначално е под влияние единствено на себе си, значи ясно. Благодаря!
    И целия разказ, и целия сборник "АкМ".

  3. Aria says:
    26 септември 2012 г. в 21:38

    "цялото време на света" си е цялото - така погледнато, една седмица може да граничи с безкрайност, но никой не може да те накара да прекрачиш границата и остава само да чакаш другата страна да я премине.

    въпрос на време ;-)

  4. Gloxy-Floxy says:
    26 септември 2012 г. в 22:00

    :) А, когато имаш време, тогава нямаш цялото време на света, та затова хранех някакви надежди, че може да се фиксира, било то и условно, което вече да се съизмерва с моите граници на поносимост.
    Във всеки случай бих предпочела да е въпрос на нещо друго ... или пък отговор. :)

Публикуване на коментар