Прентис Мълфорд, твой вечен фен съм! :)

От седмица насам имам нова стара книга, за която даже не ми остана време да се похваля. Откровено си признавам, че на 80% я взех заради сделката, защото книга от 25-та година за 3 лв. не знам как може да се нарече по друг начин. Останалите 20%, все пак бях заинтригувана - "селф-хелп" отпреди близо век, как ли ще звучи. Тъй като към днешна дата не съм фен на подобен тип литература, делът на тоя фактор е малък, по-скоро интересът ми беше от рода на повърхностна ретроспекция.
Книгата има нови издания, затова нямам намерение да я сканирам цялата и да я качвам в Библиотечката. Макар че откровено нямам идея как е преработена. Това издание е превод на Елисавета Консулова-Вазова, по онова време е била редактор на сп. "Беседа", а книжката издадена като премия към него. Езикът е архаичен и и отива. Без него, не знам. :) 
Днешните издания ще намерите в раздел "Езотерика", безспорно присъства такъв елемент, но аз го игнорирам в по-голямата му част. Взех я като "селф-хелп" и през тази призма я гледам. И пречупено през призмата, признах го този автор! Най-малкото, направете сравнение между това/тогавашно заглавие - "НАШИТЕ СИЛИ как да ги използваме", и някое съвременно, примерно "Вашите слаби места" на Дайър. Има ли нужда от коментар?
И до този момент не ми остана време да я изчета цялата, а и тя самата не предполага да я "излапаш" наведнъж. Но на порции: първо ме грабна уводната част, едно изобилие от простичка мъдрост; после главата "Как да успеем в работата си", доста адекватна и век след като е написана, ще я кача в "Бизнес приказки". А снощи просто я отворих наслуки и попаднах на това, което следва и за което се покланям на автора доземи. Солиден духовен ръст трябва да има един мъж, за да осъзнае жената по този начин! А на жените мога да пожелая единствено да имат шанса да изживеят това несравнимо състояние, да бъдат проводника между един мъж и Бога, което е повече от всичко друго, което може да има между мъж и жена. Но и без да навлизаме в тънките сфери, текстът си е полезен и за жените, и за мъжете, които биха искали да хармонират с тях.
Приятно четене!





Публикувано от

0 Response to "Прентис Мълфорд, твой вечен фен съм! :)"

Публикуване на коментар