ЛОШИ ОЧИ

Представете си приказна страна. В нея живеят най-разнообразни същества - феи, гноми, гоблини, елфи, ... и кой там още? Въобще, живеят.
И после се появява нова раса, да я наречем Бехолдери. С нищо незабележителни, освен с едно мерзко, просто зловещо свойство - имат лоши очи. Каквото и да погледнат и го развалят. Лети си например фея, Бехолдерът я поглежда и вече няма никаква фея, а пеперуда пърха. Минава Бехолдерът покрай тълпа великани и сам не разбира откъде са се взели толкова много причудливи скали. Или пък преминава през тресавището и после ни един воден дявол, само присветват блатни огънчета. А от всички по-слаби създания след неговия поглед една мъглица остава. Само нощните нечисти сили минали победно - за тяхно тъмно щастие Бехолдерът нощем е сляп като къртица. И част от дневните създания по неволя се преместили в тъмнината - кои се заровили в земята, кои се скрили в пещери, само да не попадат пред очите на Бехолдерите.
А всъщност Бехолдерите зло не желаят никому. Просто възпитанието им е такова. Докато са мънички могат да гледат от упор всеки. Но после усвояват от възрастните тяхната магия - възрастните Бехолдери я наричат просто "правилен поглед върху живота". И всичко пиши пропаднало. Поглеждат и край!
Буквално никой не останал в приказната страна. Само хората.

При копиране на материали от блога, посочвайте източник!

Публикувано от

6 Response to "ЛОШИ ОЧИ"

 1. Savlena says:
  27 януари 2010 г., 10:18 ч.

  Бехолдерите не са виновни за туй, че така са ги учили да имат "правилен поглед върху живота".Обаче са виновни,че осъзнавайки този си "внушен и придобит недъг" не се борят срещу него или поне за овладяването му.
  Спокоен и топъл ден,Глокси!:)

 2. Gloxy-Floxy says:
  27 януари 2010 г., 11:43 ч.

  :) Хубав ден, Сав!

 3. ivo_isa says:
  27 януари 2010 г., 19:29 ч.

  Знаех си аз, че трябва да си купя фенер... и да работя нощна смяна:-)

 4. Gloxy-Floxy says:
  27 януари 2010 г., 19:57 ч.

  Туй ще да е обяснението на загубата на магьосническите ти качества, които би трябвало да притежаваш по рождение :)).

 5. Анонимен Says:
  6 юни 2010 г., 17:39 ч.

  Знаеш ли - много ми харесва сайта ти!

 6. Gloxy-Floxy says:
  6 юни 2010 г., 20:08 ч.

  :) Благодаря!

Публикуване на коментар