УРОЦИТЕ НА СОЛОМОН: ЗА ИЗБОРА

Веднъж при Соломон дошъл човек с молба за съвет:
-Царю, помогни ми! Всеки път, когато ми се налага да правя избор, не мога да спя спокойно - измъчвам се, страдам, не спирам да мисля дали съм направил това, което трябва. Как да преодолея това?
Мъдрият цар отвърнал:
-Изборът не съществува.
След това попитал:
-Би ли се хвърлил в реката, ако видиш давещо се дете?
-Разбира се, царю!
-И вчера, и днес, и утре?
-Да.
-Ето виждаш ли, изборът не съществува. Какво да избираш, като всеки път ти знаеш как ще постъпиш още преди поредното действие? Представи си в подробности произволно събитие и ти веднага ще знаеш какво да правиш. Всеки път ще избираш най-доброто и всеки път ще постъпваш еднакво при едни и същи обстоятелства - и вчера, и днес, и утре. Единствено можем да правим избор в сърцето си. Ако се промениш, това, което би направил без да се замислиш вчера, днес и утре, вече не би ти се струвало най-доброто. Само тогава би могъл да постъпиш по друг начин. Така че иди си с мир и знай, че всичко, което си направил е било най-доброто действие за теб от всички възможни.

При копиране на материали от блога, посочвайте източник!
След изтичане на срока в предупреждението тук - потребители проявили некоректност при копиране :
Какви сме ние , Блогът на Vilizaria в Нетлог (може да не е достъпен за непотребители на тази мрежа), Мистър Бг (не просто прекопирано без упоменаване на източник, а и качено в Свежо, тук)
Списъкът подлежи на актуализация.

Публикувано от

0 Response to "УРОЦИТЕ НА СОЛОМОН: ЗА ИЗБОРА"

Публикуване на коментар