КАК СЕ ПОЯВИЛ ТЮТЮНА

Разказват, че много отдавна в едно далечно ъгълче на Китай живеела красавица-кисен*. Наричали я Тамбе. Тя имала заветна мечта-да познае всички мъже в Поднебесната империя. Но никой не живее вечно, умряла и кисен. Не се осъществила и една десетохилядна част от мечтата и. На гроба и поникнала трева, нарекли я "тамбе"(табак, тютюн).
Превърнала се кисен в тютюн и не само че познала всички мъже в Поднебесната, а и много от тях направила свои роби, защото непушещите мъже са рядкост. И в мъка, и в радост мъжете не се разделят с тютюна. Ето защо жените не го обичат, ревнуват от него и искат непременно любимите им мъже да изоставят пушенето. Тютюнът за жената е равносилен на наложница.

кисен*- корейски артистки от развлекателния жанр, забавлявали мъжете, подобно на японските гейши, но за разлика от тях предоставяли и платени услуги от сексуален характер

При копиране на материали от блога, посочвайте източник!
Обстойно предупреждение към нарушителите-тук.

Публикувано от

10 Response to "КАК СЕ ПОЯВИЛ ТЮТЮНА"

  1. Unknown says:
    2 януари 2010 г. в 10:27

    Специално тютюнът като растение произхожда от Америка, както и доматите и картофите. Сигурно в притчата имат предвид индийския коноп:
    http://nmrp.log.bg/article.php?article_id=4782

  2. Gloxy-Floxy says:
    2 януари 2010 г. в 10:51

    :)) Имат предвид нещо, което става за пушене. Какво са пушели преди векове в оня регион не ми е известно, но май не е толкова важно в случая :)).

  3. Unknown says:
    2 януари 2010 г. в 13:17

    Е, затова ти обяснявам, де:-)

  4. Gloxy-Floxy says:
    2 януари 2010 г. в 13:30

    :)) Голям късмет извадих с теб! Иначе щях да си ходя в безпросветност :).

    Всъщност провокацията да я публикувам дойде от един разговор в Балканската кръчма. Кръстю беше озадачен, защо никоя жена не искала да се изживява като Месалина :)). Та според туй сказание за тютюна и такива се срещат, макар и рядко, поради което пишат легенди за тях :)).

  5. Unknown says:
    2 януари 2010 г. в 17:06

    Според мен Кръстю просто не е срещнал такава, въпреки желанието си:-)
    А твойта притча има и друг подтекст:
    Че канабисът може да обсеби един мъж и да замъгли разсъдъка му също толкова силно, както и някоя жена:-)

  6. Gloxy-Floxy says:
    2 януари 2010 г. в 18:20

    Той се шегуваше. А какво е срещал и какво не, той си знае най-добре :). Знаеш, че често публикациите ми тематично са провокирани от разговори с приятели в блогосферата или емоционалните преживявания на някой от тях. В случая не иде реч да съм била раздразнена или умишлено да съм я търсила като отговор, просто ми попадна :).
    Стига си се инатил с тоя канабис. Най-малкото във времето не се знае кога е създадено това умотворение, нито за кое точно "ъгълче на Китай" , който сам по себе си е огромен,иде реч, за да уточним какво точно са пушели китайците тогава.Превела съм я буквално-трева и табак, така беше написано.
    Я по-добре реши загадката-притча в математическия, че народът масово се изложи на такава елементарна задача :).

  7. Unknown says:
    2 януари 2010 г. в 19:34

    Какво са пушили китайците знам, а на лисугера(особено арабски) в главата не мога да влезна. Както сама каза - не е математика. Освен това ми се струва немислимо и много самоуверено от негова страна да реши, че може да обядва с камила.

  8. Gloxy-Floxy says:
    2 януари 2010 г. в 19:59

    Не се излагай де, за лисицата имам предвид, точно там е контиката, какво е видяла, че да реши, че може да погълне камила :)).
    Или понеже знам отговора, ми се стори толкова елементарна, ама не мисля, доколкото си спомням първия път като я видях отговорът ми дойде на прима виста.
    Донякъде е като задачата с цветето:).
    Е, ако много се затрудните ... или ще ви подскажа още малко или ще добавя отговора :).

  9. Unknown says:
    2 януари 2010 г. в 20:04

    погледнала е през бинокъл наобратно

  10. Gloxy-Floxy says:
    2 януари 2010 г. в 20:15

    :)) Още не пиша такива задачи.

Публикуване на коментар