ЛЮБИМАТА ЖЕНА НА СУЛТАНА

Един султан ежегодно си взимал по няколко нови жени, но в продължение на двадесет години фаворитка му била една немлада вече жена. "Как успяваш да останеш любимата жена на султана, когато наоколо има толкова млади красавици?" - я попитала порасналата и дъщеря.
"Всяка нова жена е млада и неопитна, - отговорила майката - затова, усещайки върху себе си първоначалното внимание и грижа на султана, тя мисли, че това е завинаги, отпуска се и губи бдителност. По-старите жени, виждайки, че новата е млада и привлекателна и забелязвайки силната любов на султана към нея, също решават, че новата му любов е окончателен факт и се отказват да се борят. Аз знам, че всяко събитие е временно и че след всеки изгрев рано или късно следва залез, а след всеки залез нов изгрев. Всичко тече, всичко се променя. Нищо не е постоянно, в това число и любовта на султана. Сега неговите чувства са такива каквито са, но скоро могат да бъдат съвършено различни. Докато всички други жени смятат ситуацията за окончателна и не правят нищо, аз единствена действам за да насоча течението на следващия момент в посоката, която ми е нужна."

При копиране на материали от блога, посочвайте източник!
След изтичане на срока в предупреждението тук - потребители проявили некоректност при копиране :
Какви сме ние , Блогът на Vilizaria в Нетлог (може да не е достъпен за непотребители на тази мрежа), Мистър Бг (не просто прекопирано без упоменаване на източник, а и качено в Свежо, тук)
Списъкът подлежи на актуализация.

Публикувано от

4 Response to "ЛЮБИМАТА ЖЕНА НА СУЛТАНА"

  1. Unknown says:
    16 януари 2010 г. в 23:09

    И човек трябва да е султан, та да случи на поне една такава съпруга...:-)

  2. Gloxy-Floxy says:
    16 януари 2010 г. в 23:13

    :) Ами като няма конкуренция за какво да се хабим.

  3. Unknown says:
    18 януари 2010 г. в 22:04

    Така е, но в състезанието постоянно се включват свежи попълнения;-)

  4. Gloxy-Floxy says:
    18 януари 2010 г. в 22:42

    :) Много се уплаших. Нали и те ще увяхнат някой ден :).

Публикуване на коментар