Имам въпросче






Би ли ви дразнило присъствието в блога на притчи и терапевтични приказки за деца?

View Results
Create a Blog Poll

Публикувано от

4 Response to "Имам въпросче"

  1. Unknown says:
    14 октомври 2010 г. в 21:06

    Прощавай, някак си недобре е формулирано въпросчето
    Пример: За дразненето не би ме дразнело и отговорих с не, но мисля, че по удобно за ползване би било да са отделно :)

  2. Gloxy-Floxy says:
    14 октомври 2010 г. в 23:59

    Прав си, Кръстю, ще се опитам да поизясня.
    В случая "По-добре е да са в отделен блог" означава "По мое мнение не им е мястото тук". Иначе съм наясно, че само по себе си е по-добре да са в отделен блог и даже го създадох преди два-три дни, обаче не ми потръгна. Загубих часове да търся хубав детски шаблон, качих най-добрия, който намерих, той излезе куц, не мога да наместя заглавието в хедъра и просто спрях дотам, докато си изясня какво е най-уместно да направя по-натам. Дадох си сметка, че много трудно ще намеря сили и време за още един блог, защото си иска поддръжка, а аз и на тия не мога да насмогна. И другото, което е, че съм насъбрала такъв материал непреведен, но той не е в такива количества, че да печатам години наред.
    Като гледам резултатите от анкетата до сега,нещата вървят към това, да ги печатам тук, като след заглавието в скоби слагам няколко ключови думи и/или фрази, ако е от тая категория, примерно "терапевтична приказка за деца, раждане, ново дете в семейството, откъде идват бебетата" и ако на някой не му се четат подобни материали, просто да ги подминава.
    А държа поне терапевтичните приказки да кача, защото в българските страници няма подобен ресурс.:)

  3. Unknown says:
    15 октомври 2010 г. в 5:33

    Не съм много по SEO-то, а такива шаблони и работи не ги ползвам, то при мен е друго, акцента са картинките,на блоговото оформление следва да се наблегне, ако се изразяваш основно с текст, но не е задължително , обаче при теб щом става дума за деца -да! За тях е важно :)
    Най-простото което ми идва е да отделиш с цвят -детските работи с един, притчите с друг:)
    Тогава читателите ти ще се ориентират веднага какъв е материалът!
    И за две полета с етикети вляво(или дясно)

  4. Gloxy-Floxy says:
    15 октомври 2010 г. в 7:47

    Абе те са две и двеста. :)
    За притчите често пъти е трудно да бъдат категорично определени като такива за деца или за възрастни. Така че тук нещата се преливат и ако имам два блога за притчи, ще се видя в голямо триумение в кой от двата да кача определен материал. А пък ако имах детски блог, там по-скоро дизайнът е важен, за да създаде атмосфера за родителя, доколкото ресурсът е специфичен, а и в повечето случаи децата няма да да го ползват сами, на тях ще им се чете, а това не е книжка, която ще подържат в ръце и ще гледат картинките...:)
    Ще видим, какви ще ги свърша! :D

Публикуване на коментар