МАРКЕТИНГОВА ПРИКАЗКА

Един крал имал дъщеря с неописуема красота (никой не се захващал да я опише). Характерът и бил също като приказка (много страшен). Но по закона на кралството тя трябвало да се омъжи (макар че въобще не бързала). Тогава придворният астролог (необразован шарлатанин, но човек хитър и изобретателен) предложил на краля да проведат рицарски турнир (троеборство с копие, кон и меч за развлечение на публиката), на победителя да обещаят принцесата за жена, но да не се акцентира върху това, а повече да се разкаже за самите състезания (може даже и в стихове). Заедно с шута (също съобразителен момък) и принцесата (все пак това касаело и нея) за няколко вечери измислили правилата на турнира и цели десет състезания (с елементи на изтезания).
Всички рицари в околността проявили голям интерес към новата игра (дракони в тоя свят никога не било имало, кръстоносните походи още не ги били измислили, а да покаже мъжество всекиму се искало). Така се заиграли (млади момци били, хазартни), че съвсем забравили за това, че на победителя се полага награда (въпреки че глашатаите го тръбели на всеки ъгъл). Така че след приключване на състезанията принцесата се сдобила със съпруг (и характерът и веднага се подобрил, съпругът и бил корав воин и търпелив наставник, научил я да се бие с мечове, да прави прескоци с кон и те прескочили в друга приказка).
Всички съседни крале, които трябвало да устроят дъщерите си някъде, решили да повторят този опит (плагиати нещастни), но претърпели крах (обидно, народът дълго съчинявал песни). Затова, защото мислели само как да се свърши работата(и в обявленията указвали:"Принцеса, красавица, умница, покорителка на сърца и смутителка на умове - за жена на победителя в състезанията", а какви са тия състезания - домързяло ги да пишат).

Олга Лукас

При копиране на материали от блога, посочвайте източник!

Публикувано от

0 Response to "МАРКЕТИНГОВА ПРИКАЗКА"

Публикуване на коментар