ЗА ПРЕКРАСНАТА ПРИНЦЕСА И НЕЙНАТА ЕДИНСТВЕНА ЛЮБОВ

Живеела на света Прекрасна Принцеса. Тя седяла с цели дни на прозореца, очаквайки своята Единствена Любов. И както обикновено се случва в приказките, в замъка идвали тълпи от поклонници, да искат ръката и. Но тя отказвала на всички.
Тя отдавна била решила каква трябва да е Единствената и Любов и даже си направила списък с качества, за да не пропусне нещо. Никой от претендентите не бил в пълно съответствие със списъка. Един бил прекалено млад, друг прекалено стар, третият-плешив, четвъртият-кльощав, петият-мърляв и без добри маниери ... Във всеки от тях нещо не достигало. И тя отпращала кандидат след кандидат.
Така минали години, а Принцесата все чакала и чакала, докато накрая се появила Единствената и Любов. В замъка пристигнал Прекрасният принц-добър сам по себе си, красив, богат и с добри маниери. Принцесата погледнала в своя списък и разбрала, че най-накрая е дочакала. Ето я нейната Единствена Любов! Нито една пропусната точка! Тя се влюбила на секундата и казала на Принца, че е съгласна да стане негова жена, на което той се поклонил учтиво и отвърнал:
-Обиколих хиляди кралства и убих хиляди дракони, за да намеря своята Единствена Любов. Не я намерих нито във високите планини, нито в обширните равнини. Не я намерих и тук. Съжалявам, Принцесо, простете ми, ако можете!
С тези думи Принцът яхнал Белия си Кон и продължил нататък да търси своята Единствена Любов, размишлявайки по пътя колко ли Принцеси са останали на света, които му предстои да посети. Той извадил от джоба си навита на руло хартия, разгърнал я, погледнал и я прибрал обратно с въздишка.
Девойката била добра сама по себе си, но какво да направи, цели три точки не съответствали ...

Публикувано от

8 Response to "ЗА ПРЕКРАСНАТА ПРИНЦЕСА И НЕЙНАТА ЕДИНСТВЕНА ЛЮБОВ"

  1. Владимир Кабрански says:
    13 октомври 2009 г. в 20:18

    Три точки са си много:).Мисля, си обаче, че и в реалният живот има много Принцеси и Принцове със списъци. Само,че техните са направени с цел да не намерят никого.

  2. Румяна Попова says:
    13 октомври 2009 г. в 20:36

    Аз мисля същото просто не искат и си измислят списъци.

  3. Unknown says:
    13 октомври 2009 г. в 23:12

    Не знам как човек се влюбва след консултация със списък. Така може да се избере брачен партньор по новия закон.На мен винаги ми се е случвало да се влюбя изведнъж и много неочаквано :-)

  4. Gloxy-Floxy says:
    14 октомври 2009 г. в 10:40

    :) Защото не си се сетил да си напишеш списък преди това. Пробвай следващия път.

  5. Анонимен Says:
    14 октомври 2009 г. в 23:52

    И какво станало после? И Принцесата, и Принцът продължили да я търсят тази Единствената докато...
    стало безпощадно ясно: жизнь прошумела и ушла.

  6. Gloxy-Floxy says:
    15 октомври 2009 г. в 8:06

    :) Благоразположеният читател би искал да вярва, че са открили нови концепции, доминиращи над заложените в списъка и са успели да уловят и изживеят миговете щастие, които им е подарил живота.

  7. Unknown says:
    20 октомври 2009 г. в 19:44

    Аз списък си имам, но любовта не иска и да го погледне:-) Играе нечестно. Не пита какво искам, а направо ме чалосва..

  8. cubic zirconia engagement rings says:
    28 септември 2010 г. в 20:41

    This is my second visit to this blog. We are starting a new initiative in the same category as this blog. Your blog provided us with valuable information to work on. You have done a admirable job….

    Cheers.
    cubic zirconia engagement rings

Публикуване на коментар