ТОЙ И ТЯ

Те се заселили на земята заедно с първите човешки същества и винаги ги съпровождали. Те можели да живеят и разделени, но това се случвало рядко, защото рано или късно Те се срещали. Така е устроен човекът. Тя е красива и добра, той -отблъскващ и неприятен. Тя е светла и радостна, той - тъмен и печален. Тя носи на хората топлина и надежда. Той - студ и завист. Тя изпълва сърцата и мислите , Той опустошава и изсмуква силите. Тя идва да помогне - и да умреш, и да възкръснеш отново. Той живее, непрекъснато сменяйки вида и адреса си. Нея всички обичат, Него-мразят. Но хората зависят от тях еднакво. И така е било винаги. Отначало идва Тя , Той безмилостно я следва. Даже и да не го забелязват, Той е там. Той съсипва живота на хората чрез малки мръсни трикове и големи неприятности. И най-важното, Той и пречи. Той се меси в работата и. Понякога само с появяването Му, Тя търпи поражение . И плановете на хората остават само планове. Ах, колко много на Земята е разрушено от Него, още несъздадено. Защото, срещайки Го още в началото на пътя, за Нея е трудно да заобиколи препятствието, което Той издига пред човека. Още повече да спечели. И в разгара на Нейната работа, Той пречи още повече. Основната му цел винаги е била да не позволи Тя и човека да достигнат целта. И колко често хората не се вслушват в Нея и се обръщали по средата на пътя заради Неговата заплаха. Дори на финала Той може да Я настигне и отхвърли назад. А на човек без Нея му остава просто да съществува . Без Нея животът губи смисъл и Той го завладявя. Той прави дните сиви и безжизнени, а нощите - изпълнени с безсъние и кошмари. Човек не може да се справи с Него сам. Лечението при психиатър, както и силните лекарства помагат за известно време. Но пълно изцеление дава само Тя. Тя идва и носи светлина и бъдеще.
Дори Тя да е сама, нещата не са така прости. Ако Него го няма, Тя обсебва човека и той я следва докрай, понякога и с цената на живота си. Тя тържествува, но човекът, прогонил Го напълно, става Неин заложник. Следва Я сляпо, не забелязвайки нищо и никой около себе си. Триумфира, че Я е достигнал, но се обрича на самота.
За щастие да Ги срещнеш поотделно е трудно. Така ходят по земята заедно Той и Тя. Страхът и Мечтата. Нашата цел е да направим така, че Мечтата да победи Страха и Страхът да не успее да провали реализирането на Мечтата.

Публикувано от

0 Response to "ТОЙ И ТЯ"

Публикуване на коментар