Предизвикателството на Гло: "Забавна химическа викторина" (електронна книга)

 Това е препубликуван пост от блога ми "Прогимназиални неволи". Възползвам се от всичкия си наличен инструментариум, за да си движа проекта, макар да не очаквам точно с тази материя да заинтригувам всичките си читатели тук.
И искам да ви споделя, че това, което ме накараха да почуствам приятелите ми с любовта и подкрепата си, откакто пуснах поста сутринта, не може да се опише с думи. Не, че ми се случва за пръв път, но такова концентрирано усещане ... Ако можех да го предвидя, по-рано щях да го направя. Само заради това. Малко ще си поплача! А на вас благодаря предварително за търпението да изчетете това ревю! :)

Време за премиера! :)
В резултат на трудове усилни на сцената се явява моето предизвикателство към любителите на интелектуалните игри и забавната наука.
Книгата е в сферата на научно-популярната литература и насочена към широк кръг читатели. (Уместно е, разбира се, те да са изучавали поне една-две години химия в училище и да притежават елементарна грамотност в тази наука.) Научно-популярна литература, както добре ви е известно, почти отсъства от пазара, а доколкото я има въобще, е в странно изродени съвременни форми. Аз не ви предлагам точно завръщане в миналото, книжка от детството на читателите на средна възраст. Само донякъде, просто защото химически викторини досега не са издавани на български, още по-малко в забавен формат. Въпросите са базирани на интересни и забавни факти, за да няма отегчени и са с различна трудност, за да няма разочаровани. Въпреки че по мое мнение най-голяма полза от нея биха имали тези, които не успеят да отговорят на повечето въпроси и чрез дадените отговори могат да обогатят своята ерудиция. С присъщата ми нестандартност прегазих правилата и поставих отговорите директно след въпросите, а не както е прието - във втората част на книгата. Смятам за нечовешко да тичаш напред-назад из електронна книга и доколкото лично ми се е налагало, не бих го причинила на някой друг. Имах грижата визуално ясно да са разграничени краищата на въпросите и погледът да не се забива в съдържанието на отговорите; това, кога и дали да погледнете в тях, да остане ваш избор, но без да се налага да скролирате непрекъснато.
И така, каня ви да разкриете химическите тайни на древните владетели и жреци, средновековните алхимици, в сюжети от творчеството на известни приключенски писатели и хумористи и някои съвременни гатанки.
Каква е тайната на оракула?
Как и какви открития вършат стихиите?
Що за душа имат веществата?
Юстус Либих vs. д-р Йоткер - кой изобретява и кой продава?
Как се возят електроните в градския транспорт?...
Питанки разни, най-разнообразни! А още, предговорът ви предлага поглед върху непознати факти за реалната ми личност. :) За по-ясна представа, ви давам възможност да надникнете в неговото начало,

като, разбира се, екшънът тепърва предстои. :D
Можете да разгледате и съдържанието:
И ако вече сте решили, че искате да имате тази книга, можете да прочетете как да поръчате - ТУК.
До края на текущия месец, април, можете да я получите с 25% отстъпка - на цена 3 лв.
Kато бонус за всички мои читатели, независимо дали са поръчали книгата или не, ще кача в блога до края на седмицата превода на два забавни разказа, по които има въпроси в книгата - на Ярослав Хашек и Марк Твен. Не мисля, че са превеждани на български, без да мога да се закълна в това.
Ако не проявявате интерес към веселите химически главоблъсканици, но имате приятели с такива интереси, можете да ги информирате за книгата. Бих била благодарна на многобройните си последователи от учителското съсловие, ако предадат тази информация на колегите си-химици. Книгата би могла да им е полезна в извънкласни форми.
Благодаря ви за търпението да изчетете това ревю! А на решилите да закупят книгата желая приятно забавление! :)

Публикувано от

0 Response to "Предизвикателството на Гло: "Забавна химическа викторина" (електронна книга)"

Публикуване на коментар