Ден на отворените фантазии

... обявявам, защото Руми прекали. Вчера адвокатът на вуйчо и от Америка звънял на вратата, днес здрави мъжки ръце я вадили от импровизираната и вана ... Та се притесних да не вземат да свършат фантазиите и да останем ощетени, пък и нали се сещате за оня виц, "животът - гаден, жената - курва ...", знае ли човек кой седи с бележник зад гърба му и записва какво си поръчва. Затова реших да спретна набързо един уъркшоп - показвам, естествено, каква съм майсторица, но чакам да видя и вие какви ще ги изваете! :D
Екшън...

Сварих си сутринта някакво рядко кафе, не знам как се получи, сигурно щото осъмнах по никое време и спала-недоспала не съм уцелила броя на лъжичките. Ходя след него такава една кисела из апартамента и какво да видя, вратичката на нощното шкафче зяпа. "И ти ли, Бруте?! - съвсем се вкисвам. - Едно неразпарчадисано нещо имаше в цялата къща, сега и то!" Отварям да разбера що така и какво се оказва - шкафчето пълно с пачки пари, в най-едри банкноти, естествено, толкоз много, че подпират вратичката! "Брех! Отде ли са се взели?" - казвам си изпървом. Но после съобразих, че на тия години човек почва да забравя. Може пък аз да съм ги пъхнала вътре и да не си спомням. Но като тъй и тъй са там, какво да ги правя? Мога ... веднага да тръгна на пътешествие в Кения ... Дотук добре. Но, където и да ида, пак у дома ще се върна. "Я, да взема най-напред да оправя къщата - викам си. - ... И да почна от римската баня..." Щото то хубаво да си турист на археологически разкопки, ама да ги обитаваш постоянно ..., в един момент спира да ти е гот. Чуквам в браузъра  да видя за материали. Отварям първия спонсориран линк (жал ми стана горките хорица бадева да си дават парите за реклама, дето никой не я поглежда), поръчвам. После ремонтна бригада. След малко се звъни на вратата. Докарали материалите. Три часа преди уговореното време! "Добри хора, - викам им, - нямаше нужда чак толкова да бързате. Ето, и майсторите още не са дошли..." Обаче, оказва се и те тичат по петите на доставчиците. "Е, добре, момчета, - казвам, - вие се захващайте с банята. А аз да ходя да поръчам ония 18 спални по 88 лв. от "Мебели Виденов". То, че не е спалня, не е! - 3 дъски и 1 табла с претенции. Ама дано решат, че са продали достатъчно и сменят тая рекламата във Фейса, дето нон-стоп ми лази по нервите!"
Много натоварена сутрин се получи. Гледам, поръчвам, гледам, поръчвам. Майсторите току ме преместят с все лаптопа в друга стая, да не им преча. "Ето, какъв късмет извадих! - мисля си в кухнята. - Тъкмо трябваше да размразявам хладилника, няма и да ми се налага ..." 
Хайде, пак се звъни на вратата!!! То пуснах и обяви за портиер и иконом в джобса, обаче за 15 минути дойдоха 500 CV-та, пък за икономите и с препоръки, та още не съм успяла да ги прочета. Това трябва да е екстериорният дизайнер. Повиках един за терасата, че се затрудних сама да проектирам на тия 2 кв.м. как да сместя цветна градина, плодна градина, кът за кафе и простор.
Да ходя да му отворя ... :)

Публикувано от

5 Response to "Ден на отворените фантазии"

  1. Румяна Попова says:
    18 май 2013 г. в 19:23

    Давай смело. Че виж къв ляп има у темата ха ха ха
    Утре отвръщам на удара И ще чакам пак от теб

  2. Gloxy-Floxy says:
    18 май 2013 г. в 20:04

    Да видя първо какви ще ги омесиш. :)
    Ама да ти кажа по едно време сериозно се притесних. Метна сутринта за тая здрава мъжка ръка и изчезна. Викам, де ли те отведе и ще те видим ли пак?! :D

  3. Румяна Попова says:
    18 май 2013 г. в 20:14

    Ахам Замайвах се по " Рецепки"

  4. Gloxy-Floxy says:
    18 май 2013 г. в 20:23

    Ами не е толкоз романтично на първо четене, ама да видим резултата. :D

  5. Gloxy-Floxy says:
    18 май 2013 г. в 20:38

    На фона на предположението, че те е отвлякъл мъж де, искам да кажа.:D

Публикуване на коментар