Фрустрация

В Бешбармакия* се появи нова разновидност на хомо сапиенс - фрустратори. Те даже създадоха своя организация и я нарекоха, естествено, "Фрустрация" (просто казано – неудовлетвореност, а още по-просто – лошо настроение заради всякакви житейски събития, не устройващи индивида). Бешбармакците виждат в тази организация големи перспективи за окрупняване и уплътняване с нови членове и членки.
Защото всеки, даже и безгрижният бешбармаковец, може да се фрустрира по различни причини. Симптомите също са различни. Един ще хвърли як бой на жена си, друг ще се обеси, трети ще се тъпче и налива, както дойде. Но най-често като резултат от фрустрацията затлъстяват жените, а са пияни мъжете. И съответно, жените се разливат във всички посоки, а мъжете губят всички посоки.
Впрочем, това беше лирично отклонение, а песента е най-общо за това, че всеки, който изпитва гадни чувства по отношение на бивши, настоящи и бъдещи бешбармакски маслокради, а тях ги изпитват всички бешбармакци, може вече да встъпи в общността "Фрустрация". Могат да встъпят даже маслокради, които не са съгласни бивши маслокради да се връщат на мазни длъжности, които вече са заети от сегашни маслокради.
Целта на движението "Фрустрация" е да пренесе неудовлетворението и разрушителните чувства на простите бешбармакци по отношение на маслокрадите (без значение завист ли е това или ненавист) върху самите маслокради. А за целта трябва просто да ги отлепи от хранилките.
Без значение на завлечените милиони, у маслокрадите се запазва пожизнено непреодолимо влечение към хазната. Отлъчването ги застрашава с вечна абстиненция*, което по замисъла на новото движение ще бъде и тяхното вечно проклятие.
Но ето какво е странното, както и да гонят бешбармакците маслокрадите от небесния Олимп, лъщящите им от мас физиономии неизменно цъфват отново там. Никаква отрова не ги хваща. Вече не хлебарките са най-устойчивият жизнен вид на планетата, а бешбармакските маслокради.
В тази връзка се изказват опасения, че движението "Фрустрация" ще вкара бешбармакците в още по-големи душевни мъки. Защото представете си какво се случва, когато са събрани 300 мУлиона подписа против маслокрадите, даже и закон е приет под натиска на фрустриращите, а тези хлебарки пак са там - на хранилката. От такава фрустрация има вече само един изход - да ги причакваш по един и да ги размазваш с чехъл.

-------------------

*бешбармак - основно ястие от месо и юфка у тюркоезичните народи
*абстиненция - има се предвид наркотичната, т.е. състоянието, в което изпадат наркозависимите, когато са лишени от дрога

-------------------

При копиране на материали от блога, посочвайте източник! А ако публикацията ви е харесала, бъдете любезни да ползвате бутоните за гласуване! Благодаря!

Публикувано от

0 Response to "Фрустрация "

Публикуване на коментар