Неспящата Некрасавица

Щях да пиша една драконова приказка, защото нещо рязко се съкруших, а пък драконите са някак разведряващи. Но докато и търсех автора, попаднах на това и просто не можах да се сдържа. :D

Живяла някога в едно далечно кралство ... или пък недалечно Неспящата Некрасавица. Тя била удивително некрасива, приказно некрасива просто! И щателно следяла за некрасотата си: гризяла си ноктите на краката, скубела си косми от носа и акуратно ги събирала, в сандък, носела гипсова яка на врата, а веднъж даже си увеличила бюста, особено отдясно.
А защо, собствено, "Неспяща" – ще попитате вие? Ами защото не спяла с никого въобще. Може би по възпитание, може би по убеждение, а може би защото мъжете бягали бързо. Но във всички случаи и слава богу.
Решил един ден кралят да даде Неспящата Некрасавица за невеста. Или още по-далече. И разпратил по цялото кралство радостен спам: "Който пръв лиши Неспящата Некрасавица от неспящността и, той ще получи половин кралство, половин кон, Пол Маккартни и, най-важното, Некрасавицата за жена!"
Чакал царят ден, чакал два, никакви женихи не идват. А Некрасавицата все не спи, носи си гипсовата яка и си събира прилежно космите от носа в сандъка. Изведнъж се разтворили дъбовите порти и на прага се появил Прекрасният Принц. Прекрасен, прекрасен, колко пък да е прекрасен? На фона на Некрасавицата – достатъчно.
– Е, – казал Прекрасният Принц, – къде е драконът?
– Какъв дракон? – не разбрал кралят.
– Как какъв? Дракон! На който трябва да му отсека главата. Не пуснахте ли Вие обява?
– Ааа ..., – просветнало му на краля, – това е в съседното кралство ...
И в този момент Прекрасният Принц съзрял Некрасавицата.
– А-ха! – викнал той. – Ето къде се криеш дяволско чудовище. Дръпнете се, Ваше Величество, имаме особено тежък случай!
И с тези думи Прекрасният Принц оголил половинметровото си острие. Некрасавицата никога през живота си не била виждала оголени остриета, за половинметрови да не говорим и така се впечатлила, че получила припадък и рухнала на пода.
– Ура! – възкликнал кралят. – Поздравявам Ви, млади човече! Вие станахте щастлив притежател на дра ..., ъъъ, жена! Ето Ви ръката и! И другата, и още ... Бъдете щастливи, деца мои, плодете се и се множете! Ако възникнат някакви въпроси, прилагаме инструкция.
И с тези думи кралят изчезнал. Как така изчезнал? Ами от приказката изчезнал – изпълнил си ролята и какво да прави по-нататък с него авторът не знае.
И всичко завършило добре. Некрасавицата я свестили бързо, с принца, вярно, им се отворила повече работа. Но затова пък каква сватба вдигнали, за чудо и приказ! Булката пленила всички с разшитите от роклята си перли и украсената си с диаманти гипсова яка. Младоженецът бил в строга, но елегантна усмирителна риза и официални букаи на краката.
После била първата брачна нощ. ... Ще пропуснем подробностите, мили деца, ще кажем само, че след тази нощ Некрасавицата най-накрая престанала да бъде Неспяща, обърнала се към стената и захъркала. Виж, Принцът след тази нощ никога повече не склопил очи, защото след такова чудо, мили деца, никой не може да заспи.


Публикувано от

2 Response to "Неспящата Некрасавица"

  1. traiana says:
    16 март 2015 г. в 9:52

    Хахаха! Какъв старт на седмицата само:) Благодаря ти!Хубава седмица от мен!

  2. Gloxy-Floxy says:
    16 март 2015 г. в 10:12

    :D Удоволствието да ви освежа понеделнишки е изцяло мое, още повече на фона на положителния фийдбек.
    Цунк!

Публикуване на коментар