СПЕШНО СЕ ТЪРСИ КАШЧЕЙ!

"Голямо кралство търси кашчей. Работата е временна, проектът е сложен, но интересен.

Изисквания:

Възраст: 400 години

Умения: Да може да урочасва, да предизвиква бури и лошо време, да краде млади девойки. Владеенето на бойни изкуства е допълнително предимство.

Задължения: дестабилизация на ситуацията в кралството, кражба на държавно и частно имущество, сражения с благородни рицари и за приключване на проекта - пълна и безусловна капитулация.

Заплата: според резултатите от събеседването."

Такава обява пуснал Иван Царевич в сайт за предлагане и търсене на работа.
Те с Василиса били женени вече пет години. Родителите и, които от самото начало горещо одобрявали този брак, активно им помагали. И двамата били млади, умни, добри, красиви и пълни с енергия.
Благодарение на мъдрата външна политика, никой не нападал кралството им, всички съседи се стремяли да поддържат дружески отношения. Населението на страната разцъфтявало под ласкавото южно слънце. Нямало нито мор, нито войни, нито епидемии.
Никой никого не омагьосвал, нямало зли вълшебници, способни да навредят на дечицата на Иван и Василиса. Накратко казано - всичко било просто прекрасно. Което ги дразнело ужасно. Защото как да усетиш Истинското Щастие, като няма с какво да го сравниш?

При копиране на материали от блога, посочвайте източник!

Публикувано от

4 Response to "СПЕШНО СЕ ТЪРСИ КАШЧЕЙ!"

  1. Михаил Янакиев Says:
    2 май 2010 г. в 11:52

    Глокс! Ужас!..Писна ми от самодоволните глупости на моите западни колеги..Едно безкрайно жвакане и дъвчене без преглъщане..Както казваше великият Тагамлицки (български математик) -'Философията е една съзнателна злоупотреба с терминология, специално създадена, за тази цел.' Притчата таи много горчива истина, която произлиза
    от екзистенциалната същност на човекът. Човек е така устроен, че не може да стои и да се наслаждава на едно място за дълго,а се хвърля(запокитва) в едно неизвестно нему бъдеще за да изживее живота си не в стъклен замък, а по законите на глупавата си воля.....за жалост нерядко на финала, напълно деструктивно (Ерик Фром).

  2. Gloxy-Floxy says:
    2 май 2010 г. в 11:56

    :) Такава е човешката природа.

  3. Владимир Кабрански says:
    2 май 2010 г. в 12:02

    Къде е това царство? Искам да отида там...

  4. Gloxy-Floxy says:
    2 май 2010 г. в 13:10

    ... под ласкавото южно слънце. :)
    Но се опасявам, че е късно. Явиха се много кандидати да работят и без заплата. :)

Публикуване на коментар