КОЙ СЪЗДАВА МУЗИКАТА

Живеело едно мише семейство. Мишките обитавали красив роял и често техният неголям свят се изпълвал с прекрасна музика. Малките сиви същества, наслаждавайки се на приказните звуци, гадаели, откъде се леят те и кой ги създава. "Трябва да е пианистът"- решили мишките. Вярно, те не го виждали, но го чували, когато бил някъде наблизо.
В един прекрасен ден смела мишка решила да се изкатери по корпуса на пианото по-високо от местообитанието на своето семейство. Оказало се, че вътре в инструмента имало метални струни, който издавали тези вълшебни звуци, вибрирайки. След това откритие мишките се отказали от старата си вяра в пианиста: виновни за всичко били струните ...
Минало известно време и друга мишка достигнала още по-големи висоти на познание. Оказало се, че в пианото има и малки чукчета, подплатени с възглавнички, които подскачали и танцували върху струните, като по този начин ги карали да трептят и се раждала музиката. Старата вяра в металните струни също изгаснала и сега мишките живеели в просветен, научно обоснован свят.
А пианистът през това време продължавал да свири своята вълшебна музика...

При копиране на материали от блога, посочвайте източник!

Публикувано от

1 Response to "КОЙ СЪЗДАВА МУЗИКАТА"

  1. Михаил Янакиев Says:
    9 май 2010 г. в 11:44

    Когато математиката реши да се бракосъчетае с шума
    ще се роди..Музиката...а тя ще си избере пианиста,
    както и той..нея.

Публикуване на коментар