ПРИТЧА ЗА СЕКСА

... или ДАЖЕ И МАЙМУНИТЕ ГО РАЗБИРАТ

От половия живот на горилите:
Биолози няколко години наблюдавали група от един самец и пет самки. И установили, че някои от представителки на групата често и настойчиво предлагали на самеца секс, като демонстрирали крайна степен на готовност. При това най-активна била тази, която вече била бременна. Защо, пита се, щом целта вече е постигната и продължението на рода е обезпечено? Оказва се затова, за да не се отвлича самецът с други самки. По мнението на учените, подобно поведение е станало предвестник на моногамията у хората.

Солта на притчата: даже маймуните разбират, че на самеца му е нужен секс и че това укрепва семейството. А ето, някои човешки самки не го разбират.

Игор Владимиров

Публикувано от

9 Response to "ПРИТЧА ЗА СЕКСА"

 1. Руми66 says:
  17 ноември 2010 г., 9:02 ч.

  А трябва да се влага и още нещо да му се не види! Ха ха ха че притча днес .Не мисля да задържам някой самец така има блол наоколо а трябва само еди ама това не е начина :)

 2. Gloxy-Floxy says:
  17 ноември 2010 г., 9:13 ч.

  :D :D :D Амиии те притчите са огледалце на живота, Руми ... И тъй като Единственият е един, можеш да преразгледаш от тая гледна точка, пък ако пак стигнеш до същия извод, здраве!
  Шегувам се, де. :D {}

 3. DSdiva says:
  17 ноември 2010 г., 14:19 ч.

  Излиза, че нашето не е еволюция, а чиста проба деволюция, в сексуален аспект :D т.е. време е да се въздигне едно съпротивително движение,плачем си за Възраждане :Р

 4. Gloxy-Floxy says:
  17 ноември 2010 г., 15:54 ч.

  Хихихи, маймунковците ще са доволни. :D

 5. ivo_isa says:
  17 ноември 2010 г., 17:04 ч.

  Умни горилки:-)

 6. Gloxy-Floxy says:
  17 ноември 2010 г., 17:08 ч.

  :P

 7. jackosz says:
  14 декември 2010 г., 8:45 ч.

  моногамията е против всички природни закони , жалко че повечето хора не го разбират от някакви си измислени фалшиви морални глупости . Ако всички животни бяха моногамни нямаше да има естествен подбор . Заради тези простотии сега има много болести, деца с недъзи и човечеството мутира физически .

 8. teremi says:
  10 юни 2011 г., 11:41 ч.

  jackosz извинявай, че го казвам, но говориш пълни глупости. Щом повечето не го разбират и живеят моногамно, по-скоро трябва да се замислиш дали ти го разбираш правилно. Освен това никой не принуждава никого да бъде с някой определен човек - ето ти естествен подбор, сам си избираш. А посочените болести изобщо нямат връзка с моногамията - точно обратното: някои от тях се проявяват при кръвосмешение и полигамия. ПС: Ако имаш желание за секс с много и различни партньори, не е нужно да натрапваш желанията си на по-голямата част от обществото ;)

 9. teremi says:
  10 юни 2011 г., 11:42 ч.

  jackosz, освен това не забравяй, че не сме животни ;)

Публикуване на коментар